Розгортання батальйонів НАТО у Східній Європі може початися у 2017 році

Вівторок, 14 червня 2016, 12:27

Розгортання чотирьох багатонаціональних батальйонів НАТО у країнах Балтії та Польщі можливе вже на початку 2017 року.

Про це повідомив офіційний представник НАТО на брифінгу перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу у Брюсселі.

"Якщо реально дивитися на речі, то розгортання можливе на початку наступного року. Розгортання багатонаціональних сил – це надзвичайно складний процес", - сказав він.

Остаточне рішення про чисельність і структуру чотирьох батальйонів НАТО в Східній Європі ухвалять на саміті НАТО у Варшаві, а 14 червня його мають узгодити міністри оборони країн Альянсу на зустрічі у Брюсселі.

Очікується, що міністри оборони країн НАТО 14-15 червня ухвалять рішення про передову присутність на східних кордонах і приймуть рішення про те, що багатонаціональні сили (4 батальйони) будуть розміщуватися на ротаційній основі в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

"Після позитивного рішення ми будемо вирішувати, які країни будуть брати участь у комплектації батальонів, де саме будуть розміщуватися. Про це мають оголосити у Варшаві", - додав представник НАТО.

Раніше повідомлялося, що чисельність кожного з чотирьох батальйонів складе 800-1000 осіб, які будуть змінюватися раз на шість місяців. Кожен з батальйонів буде багатонаціональним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.