Спецслужби Польщі провели обшуки у проросійських активістів

Вівторок, 14 червня 2016, 15:23

Після обшуків приміщень лівої партії "Зміна" польське Агентство внутрішньої безпеки провело обшуки у правих проросійських активістів.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Обшуки у Славоміра Марчевського і Марка Марецького з Кракова проводилися у минулі вихідні. Обидва активісти раніше були членами Союзу реальної політики, потім – Конгресу нової політики, у яких разом з нинішнім про кремлівським євро депутатом Янушем Корвіном-Мікке підтримували політику Володимира Путіна і виголошували антиукраїнські гасла.

За словами Марчевського, під час обшуків у нього вилучили 53 предмети, в тому числі ноутбук, носії даних і стільникові телефони.

Ні прокуратура Польщі, ні Агентство внутрішньої безпеки не подають жодних деталей операції. Водночас, за даними видання, дії спецслужб пов’язані з операцією проти проросійської і антиукраїнської партії "Зміна, яка проводилася кілька тижнів тому.

Лідер "Зміни" Матеуш Піскорський наразі арештований за звинуваченнями у шпигунстві.

У 2014 році праві активісти, в яких у вихідні проводилися обшуки, разом зі "Зміною" їздили до України, де паплюжили пам’ятники УПА і Степана Бандери. При цьому робили це у спосіб, щоб вина впала на польську меншину в Україні. За даними спецслужб Польщі, ця акція фінансувалася з Росії.

Крім того, активісти з Кракова, в яких проводилися акції, планували взяти участь у антинатовських акціях під час прийдешнього саміту альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.