Президент Франції погрожує заборонити протести

Середа, 15 червня 2016, 16:30

Президент Франції Франсуа Олланд розглядає можливість введення заборони на демонстрації  в Парижі проти законопроекту про реформу трудового законодавства.

Про це повідомив речник Олланда Стефан Ле Фоль, передає Politico.

"В той час, коли Франція проводить чемпіонат Європи, коли вона стикається з тероризмом, демонстрації не можуть бути дозволені, якщо безпека людей і громадського майна не може бути забезпечена", - зауважив він.

Водночас прем'єр-міністр країни Мануель Вальс закликав профспілкових лідерів, які виступають проти законопроекту, зупинити протести, заявивши, що уряд "не буде змінювати текст, який вже є результат компромісу, досягнутого кілька місяців тому з профспілками".

Як відомо, у вівторок, після того, як кілька сотень людей в масках напали на кордони поліції у південній частині Парижа, поліція змушена була застосувати водомети та сльозогінний газ.

Як наслідок, були поранені 29 поліцейських та 11 демонстрантів.

Як повідомлялося, у вівторок через страйк було закрито для відвідування Ейфелеву вежу.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати набагато більше, ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.