В уряді спростували, що Київ просив не давати безвіз Грузії раніше України

Четвер, 16 червня 2016, 17:22

Офіс віце-прем'єра України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе заперечує заклик України до Європейського Союзу не вводити безвізовий режим для Грузії раніше України.

Про це йдеться в повідомленні Офісу віце-прем’єра у Facebook.

Таким чином у віце-прем’єра відреагували на повідомлення у ЗМІ про те, що українська сторона попросила ЄС не скасовувати візи для Грузії раніше, ніж для України.

"Ясна річ, такого прохання не могло бути. Україна в жодній своїй заяві не робила прив'язки до Грузії. Ми переконані, що питання наших країн мають розглядатися окремо", - йдеться в повідомленні.

У віце-прем’єра зазначили, що для грузинського доповідача у Європарламенті вже визначений день виступу, тому що грузинська сторона раніше подала свою законодавчу пропозицію від ЄК.

"Наше прохання полягало в тому, аби ухвалити рішення щодо України до літніх канікул в європейських інституціях", - йдеться у повідомленні.

Раніше ЗМІ з посиланням на Reuters повідомили, що Київ просить ЄС не вводити безвізовий режим для Грузії раніше України, оскільки це начебто може послабити в країні позиції "проєвропейського президента" Петра Порошенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.