У Британії призупинили кампанію по Brexit після розстрілу проєвропейського депутата

Четвер, 16 червня 2016, 20:08

Прихильники і противники членства Британії у ЄС призупинили кампанію щодо референдуму 23 червня після розстрілу невідомим депутата парламенту Джо Кокс.

Про це повідомляє Bloomberg.

Член Лейбористської партії Джо Кокс, відома як прибічниця збереження Британії у Євросоюзі, була госпіталізована у критичному стані після нападу невідомого в місті Бірсталл в Західному Йоркширі. Згодом Джо Кокс померла у лікарні.

В поліції не виключають, що напад міг бути пов’язаний з кампанією щодо референдуму.

"Ми призупиняємо всі заходи в рамках кампанії на день. Наші думки з Джо Кокс і її родиною" - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці кампанії за збереження Британії у ЄС.

Прибічники виходу Британії з ЄС також призупинили кампанію.

Прем’єр-міністр Девід Кемерон скасував свою поїздку до Гібралтару, заявивши, що "після жахливого нападу на Джо Кокс було б правильно припинити всі заходи в рамках кампанії".

ЗМІ повідомляють, що за словами очевидців, 52-річний нападник, якого вже затримали, кричав: "Британія — насамперед". Це гасло ультраправої партії з однойменною назвою, відомої своїми антимигрантскими акціями та нападами на мусульман, а також агітацією за вихід з ЄС.

Як повідомлялося, напад на депутата  трапився біля міської бібліотеки, де Кокс перед цим проводила зустрічі з місцевими жителями.

Невідомий чоловік в білій бейсболці сперечався з депутатом і ще одним чоловіком, після чого несподівано витягнув пістолет зі своєї сумки і двічі вистрелив в Кокс. Крім того він вдарив її ножем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.