За хакерськими атаками від імені ІДІЛ може стояти РФ - ЗМІ

Субота, 18 червня 2016, 16:52

Так званий "кібер-халіфат" джихадистського угруповання "Ісламська держава", можливо, є російським винаходом.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Der Spiegel.

 Німецькі експерти в сфері безпеки вважають, що ІДІЛ поки не в змозі проводити складні шпигунські і саботажні атаки в інтернеті.

За даними видання, багато що вказує на те, що атаки, приписувані "кібер-халіфату", насправді здійснювалися хакерами Кремля. Такі підозри виникли ще в квітні 2015 року, коли комп'ютерні фахівці ІДІЛ протягом багатьох днів блокували телеканал TV Monde і використовували його сайт для погроз на адресу французів.

Тому, в світлі нової інформації, цілком імовірно, що атаки "кібер-халіфату" на центральне командування збройних сил США в 2015 році, а також на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року насправді були здійснені за дорученням Кремля.

Видання, посилаючись на німецькі силові структури, вважає, що під керівництвом російських спецслужб ФСБ, ГРУ і СВР нині працює понад 4 тисячі кібер-агентів. Це можна порівняти з відповідним персоналом Сполучених Штатів, які оголосили, що до 2018 року мають намір збільшити його до більш ніж 6 тисяч фахівців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.