У Британії відновили кампанію по Brexit, яку призупиняли через вбивство депутата

Неділя, 19 червня 2016, 11:38

Кампанія щодо членства Великої Британії в Європейському Союзі відновилася у неділю після триденної перерви через вбивство депутата Джо Кокс.

Про це повідомляє Reuters.

Заходи щодо передвиборної агітації напередодні референдуму, запланованого на 23 червня, відновилися оприлюдненням двох опитувань, які показують невелику перевагу прихильників членства в ЄС.

Прем’єр-міністр Девід Кемерон, який веде кампанію, щоб залишитися в ЄС, закликав виборців розглянути економічні наслідки виходу із блоку.

"Перед нами у четвер стоятиме екзистенційний вибір. Так запитайте себе: чи дійсно я чув щось – хоч що-небудь – що переконало мене, що вихід буде краще для економічної безпеки моєї сім'ї?", - написав він у своїй статті для Sunday Telegraph.

У свою чергу Майкл Гоув, представник кампанії за вихід з ЄС, заявляє, що таке рішення насправді поліпшить економічне становище Великої Британії.

"Я не можу передбачати майбутнє, але я не вважаю, що рішення залишити Європейський Союз зробить наше економічне становище гіршим, я думаю, це було б на краще", - сказав він в інтерв'ю тій же газеті.

Як повідомлялося, депутата Джо Кокс застрелили під час її зустрічі з виборцями. Вбивця після словесної суперечки з нею дістав пістолет та зробив два постріли впритул, після чого накинувся на жінку з ножем.

Депутат згодом померла в лікарні, підозрюваного у вбивстві затримали в кількох кварталах від місця злочину.

У четвер всі учасники агіткампанії щодо референдуму оголосили про тимчасове припинення агітації через трагедію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.