На кордоні з Румунією прикордонники зупинили "дипломатичну" контрабанду

фото
Неділя, 19 червня 2016, 14:06

Понад 29 000 пачок тютюнових виробів, які намагалися переправити через державний кордон України під виглядом дипломатичної кореспонденції співробітники посольства Монголії в Росії, виявили учора у пункті пропуску "Дякове" прикордонники Мукачівського загону Держприкордонслужби України спільно з представниками СБУ та митниці.

Про це йдеться у повідомленні прикордонного відомства.

Зазначається, що близько 14.30 у пункт пропуску заїхав автомобіль "Мерседес" з дипломатичними номерами російської реєстрації.

За документами, двоє громадян, які надали для проведення перевірки дипломатичні паспорти співробітників посольства Монголії в Росії, слідували з вантажем дипломатичної пошти з Москви до Риму.

 

"Однак оперативні підрозділи Держприкордонслужби вже мали попередню інформацію про можливе переміщення заборонених предметів цим автомобілем", - йдеться в повідомленні.

Держприкордонслужба України одразу повідомила про підозрілий вантаж співробітникам СБУ і фіскальної служби. "Підозра у прикордонників посилилися, коли на автомобіль зреагував службовий собака, натренований на виявлення тютюнових виробів", - зазначили прикордонники.

 

Співробітники Держприкордонслужби ухвалили рішення про проведення поглибленого огляду транспортного засобу, яким переміщувалися дипломати.

"Під час перевірки у салоні транспортного засобу було виявлено понад 29 000 пачок цигарок, які намагалися незаконно переправити через державний кордон. Наразі проводиться перевірка", - розповіли у відомстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.