Посли G7 закликали видалити дані журналістів з сайту "Миротворець"

Четвер, 2 червня 2016, 13:31

Посли країн "великої сімки" закликали тих, хто відповідальний за "Миротворець", видалити персональні дані з веб-сайту.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті посольства Великої Британії.

"Ми закликаємо тих, хто відповідальний за "Миротворець", видалити персональні дані з веб-сайту та утримуватися від провокаційних характеристик", - наголошують посли.

"Характеристика всіх перерахованих в списку журналістів як "колабораціоністів з терористами" загрожує їх власній безпеці та українській свободі засобів масової інформації, яка завойована дорогою ціною", - відзначають вони.

"Журналісти повинні мати можливість виконувати свою роботу без погроз, утисків та залякування. Це життєво важливо та в українських інтересах, щоб журналісти мали можливість повідомляти про події на Донбасі та будь-де в іншому місці", - переконані посли країн "великої сімки".

Вони також закликали Міністерство внутрішніх справ розслідувати погрози, пов'язані з публікацією інформації на сайті "Миротворець", а українську владу забезпечити захист свободи засобів масової інформації в Україні.

Як повідомлялося, сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званій "ДНР". У цій базі даних міститься 4068 імен.

Журналістська спільнота висловила обурення такими діями.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом обнародування в інтернеті особистих даних журналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.