Британські банки запасаються готівкою на випадок Brexit - ЗМІ

Середа, 22 червня 2016, 12:15

Банк Англії направив британським банкам повідомлення про необхідність збільшити обсяги готівки на випадок, якщо у четвер на референдумі британці проголосують за вихід з ЄС.

Про це повідомляє Financial Times.

Як відзначає видання, такі заходи необхідні, оскільки у випадку Brexit населення Великої Британії може почати масово знімати кошти з банківських рахунків.

Як зауважили в Банку Англії, невизначеність з приводу референдуму щодо членства в ЄС є найбільшим ризиком для короткострокової фінансової стабільності Великої Британії і, можливо, найбільшим ризиком для міжнародних ринків.

Наразі регулятор підтримує тісний контакт з найбільшими банками країни, зокрема, Lloyds Banking Group и Royal Bank of Scotland, щоб переконатися, що всі банкомати і банківські відділення знаходяться в робочому стані і готові для ліквідації наслідків можливого Brexit.

Водночас, як наголошує видання, такі заходи є звичними і вживалися, зокрема, перед референдумом щодо незалежності в Шотландії в 2014 році.

Нагадаємо, раніше фінансист та відомий меценат Джордж Сорос заявив, що у разі Brexit фунт стерлінгів може впасти більш ніж на 20%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.