В Страсбурзі пропонують заохотити агресора, повернувши РФ до ПАРЄ - Климпуш-Цинцадзе

Середа, 22 червня 2016, 18:00

Початок діалогу з Держдумою Російської Федерації та плани повернути РФ до ПАРЄ є прямим заохоченням агресора.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала віце-премʼєр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Прикро вражена запланованими сьогодні дебатами в ПАРЄ щодо Росії. Переконана, що передчасно і безвідповідально вести діалог із парламентом, який протягом останніх двох років робив усе можливе для дестабілізації ситуації в Україні та руйнування системи міжнародної безпеки", – написала вона.

Український віце-премʼєр нагадала, що Росія не поважає міжнародне право і в грудні минулого року російський парламент дозволив Конституційному суду РФ ігнорувати рішення Європейського суду з прав людини.

"Мати справу з Держдумою РФ – значить заохочувати Росію до ще більших злочинів. Символічно, що саме сьогодні Путін похвалив цей орган за "інтеграцію до складу Росії Криму і Севастополя", – додала Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що "діалог із парламентом, який своїми діями та злочинною бездіяльністю вбиває українських громадян на Донбасі та переслідує кримських татар в окупованому Криму, – це порушення засадничих принципів західної цивілізації".

"Рішення щодо повернення права голосу Росії в ПАРЄ, у першу чергу, буде ударом по всіх європейських інституціях, красномовну зневагу до яких РФ уже неодноразово демонструвала", – наголосила Клипуш-Цинцадзе.

"Сподіваюся, що сьогодні у Страсбурзі усвідомлення цієї відповідальності та прагматизм візьмуть гору над популізмом і кремлівською пропагандою", – резюмувала вона.

Нагадаємо, в середу, 22 червня, ПАРЄ розглядає питання участі російської делегації в роботі Асамблеї.

Як відомо, делегація РФ перебуває під санкціями ПАРЄ, котрі були накладені на неї у квітні 2014 року через анексію Криму.

Росіяни не мають права брати участь у місіях зі спостереження за виборами, бути доповідачами, а також бути призначеними у якості представників ПАРЄ в інших органах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.