Три країни загальмували продовження санкцій ЄС проти РФ – ЗМІ

Середа, 22 червня 2016, 20:04

Євросоюз готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процесс гальмує уряд Франції, який поки що не погодив це питання в національному парламенті.

Про це з посиланням на високопоставленого дипломата ЄС повідомляє Укрінформ.

"Посли цього тижня схвалили політичне рішення продовжити санкції проти Росії на подальші півроку. Головування Нідерландів прагне завершити цей процес цього тижня у п’ятницю на засіданні Ради ЄС із загальних справ. Але це питання наразі не внесено до порядку денного, адже невідомо, чи уряд Франції встигне погодити це рішення зі своїм парламентом", - цитує свого співрозмовника агентство.

Агенція також з посиланням на джерела у дипломатичних колах ЄС відзначає, що під час схвалення рішення у вівторок, 21 червня, постійними представниками країн-членів при Раді ЄС про продовження санкцій проти РФ, усі 28 урядів принципово підтримали це, але три країни – Франція, Велика Британія і Швеція – скористалися процедурою так званого "парламентського резерву", що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах.

За словами європейських дипломатів відносно Лондона і Стокгольма в питанні продовження санкцій немає жодних проблем, адже там процедура так званого "парламентського резерву" є суто формальною процедурою, яка має бути завершена до кінця тижня.

Втім, дипломатии наголошують, що такий перебіг подій – це нормальний процес ухвалення рішення, і ЄС ще має час до кінця липня, щоб остаточно юридично схвалити продовження на подальші півроку дії секторальних економічних обмежувальних заходів, запроваджених відносно Росії у відповідь на агресію проти України.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз попередньо погодив рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.