Італія може затримати продовження санкцій проти РФ – ЗМІ

Четвер, 23 червня 2016, 12:00

Італія може затримати продовження санкцій проти Росії, яке раніше попередньо погодили посли ЄС.

Про це у своєму Твіттері написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

За його словами, причиною затримки є бажання Італії внести до висновків саміту ЄС щодо санкцій пункт про можливість перегляду відносин з Росією пізніше цього року.

"Італія може відкласти продовження санкцій проти Росії. Вона хоче, щоб у висновках саміту було згадано про перегляд політики відносин ЄС-Росія пізніше цього року", - написав він.

Слід зазначити, що раніше про можливість відкладення Італією фінального рішення про санкції писав і кореспондент The Wall Sreet Journal Лоренс Норман.

Раніше ЗМІ повідомили, що Євросоюз готовий остаточно юридично затвердити продовження економічних санкцій проти Росії, проте цей процес гальмує уряд Франції, який поки що не погодив це питання в національному парламенті.

Крім того,  процедурою так званого "парламентського резерву", що передбачає отримання погодження з цього питання у національних парламентах, скористалися також Швеція та Велика Британія.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз попередньо погодив рішення продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.