Україна розраховує на збільшення квот для експорту продукції в ЄС

Четвер, 23 червня 2016, 18:38

Надання Європейським Союзом додаткових квот для української продукції має бути ключовим елементом збільшення двосторонньої торгівлі в рамках ЗВТ.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з єврокомісаром з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом, повідомляє сайт Мінагро.

За словами міністра, під час візиту української делегації до Брюсселю відбулося кілька раундів переговорів щодо збільшення українського експорту до ЄС.

Для української сторони таке рішення дозволило б покращити показники двосторонньої торгівлі та вдосконалити систему контролю безпеки харчових продуктів в Україні.

Задля розвитку двосторонньої торгівлі з ЄС, зі свого боку Україна працює над ефективною програмою підтримки фермерів, планом реструктуризації сільського господарства та приватизації державних підприємств, а також прозорою реформою ринку землі.

Як повідомлялося, українські експортери використали на початок червня 85% усіх квот на безмитні поставки продовольства до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.