Євросоюз виключає перегляд умов членства Британії - заява керівництва ЄС

П'ятниця, 24 червня 2016, 18:48

Договір між Британією та ЄС про нові умови членства країни припиняє своє існування, і жодного його перегляду не буде.

Про це йдеться в заяві президента Єврокомісії Жан-Клод Юнкера, глави Європейської Ради Дональда Туска, президента Європарламенту Мартіна Шульца і прем'єра головуючих у Раді ЄС Нідерландів Марка Рютте.

"Як було погоджено, "Нове рішення для Об’єднаного Королівства у Європейському Союзі", якого було досягнуто під час саміту ЄС, що відбувся 18-19 лютого 2016 року, не набуде чинності та припиняє своє існування. Не буде жодних перемовин про перегляд документу", - наголосили політики.

"Що стосується Об’єднаного Королівства, ми сподіваємося, що воно у майбутньому буде тісним партнером Європейського Союзу. Ми очікуємо, що країна сформулює свої пропозиції з цього питання. Будь-як угода, що її буде укладено з Об’єднаним Королівством як з країною з-поза меж ЄС, повинна буде відображати інтереси обох сторін та бути збалансованою у питаннях прав і обов’язків", - відзначається в документі.

Як відомо,  в ніч на 20 лютого Саміт Європейського союзу ухвалив рішення про домовленість, яка мала запобігти виходу Британії зі складу ЄС.

Водночас, на референдумі 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.