Клімкін розчарований декларацією Бюро ПАРЄ, де йдеться про діалог з РФ

Субота, 25 червня 2016, 10:06

Глава МЗС України Павло Клімкін висловив подив і розчарування з приводу прийнятої у п’ятницю декларації Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи, в які йшлося про потребу діалогу з РФ, спільні цінності з нею і потребу руху назустріч.

Про це йдеться у коментарі міністра, опублікованому на сторінці МЗС у Facebook.

"Заявляючи про відданість демократії та діалогу, сьогодні (24 червня) цей керівний орган Асамблеї своїм рішенням поставив їх під сумнів" - заявив Клімкін.

Міністр нагадав, що з моменту запровадження санкцій російська делегація мала всі можливості для діалогу, але продовжувала розмовляти з ПАРЄ мовою ультиматумів.

"За цих умов заклик Бюро ПАРЄ скасувати санкції для відновлення діалогу з Росією підриває авторитет усієї Асамблеї", - заявив Клімкін.

"Подальші поступки агресору й окупанту будуть найгіршим сигналом для міжнародного співтовариства та означатимуть, що Росія, як і будь-яка інша держава, віднині можуть вільно і безкарно порушувати засадничі принципи Ради Європи", наголосив міністр.

Клімкін наголосив, що організація, яка стоїть на захисті прав людини, демократії та верховенства права, не може собі дозволити перейти цю межу.

Нагадаємо, 24 червня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (керівний орган асамблеї) ухвалило декларацію, в якій заявило про потребу діалогу з Росією і відзначило, що спільного у РЄ з Росією більше ніж того, що розділяє.

"Асамблея повинна відновити довіру між парламентарями всіх 47 держав-членів. Для цього вона повинна зайти способи, як тримати відкритими канали зв'язку з російським парламентом і вивчити всі можливості для діалогу. Наші спільні інтереси в галузі захисту прав людини, демократії та верховенства права як на національному, так і на міжнародному рівні, сильніші, ніж питання, які нас розділяють" - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.