Лівія стала головним джерелом нелегальних мігрантів – Frontex

Вівторок, 28 червня 2016, 10:32

Директор Європейської прикордонної служби Frontex Фабріче Леджері констатував, що головними джерелом нелегальних мігрантів до Європи стала Лівія.

Про це він заявив в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke, коментуючи зміну маршрутів міграційних потоків у Європу, повідомляє Deutsche Welle.

"В даний час з території Лівії прибуває до Італії в 13-14 разів більше біженців, ніж мігрантів з Туреччини до Греції", – відзначив Леджері.

За його словами, до цього моменту, ніколи маршрут через центральну частину Середземного моря не був настільки затребуваний.

Глава Frontex прогнозує, що у цьому році кількість випадків нелегального перетину кордону між Лівією та Італією перевищить кількість усіх інших нелегальних переходів меж в Євросоюзі.

За його словами, лівійським маршрутом, в основному, користуються біженці із Західної Африки і Африканського Рогу.

"В Еритреї лютують переслідування й жорстока диктатура. Ці люди потребують захисту. З Сенегалу, Гамбії, Кот-Д'івуару і Нігера багато втікають з-за відсутності економічних перспектив", - додав Леджері.

Він також зазначив, що його службі вдалося виявити нову базу для переправлення нелегалів до Європи - Єгипет.

У цьому році зафіксовано вже близько однієї тисячі випадків переправлення нелегалів на човнах з Єгипту до Італії.

"Цей маршрут стає все популярнішим. Він, однак, дуже небезпечний, подорож часто триває більше 10 днів", - зазначив глава Frontex.

Раніше повідомлялося, що рада ЄС у закордонних справах на рікпродовжила військово-морську операцію  "Софія" по боротьбі з контрабандистами, які займаються нелегальним перевезенням мігрантів через Середземне море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.