Євродепутати закликали негайно розпочати процедуру виходу Британії з ЄС

Вівторок, 28 червня 2016, 16:09

У Європарламенті вважають, що Велика Британія має негайно розпочати процедуру Brexit і повідомити про свої плани щодо виходу керівництво Євросоюзу.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

За резолюцію з відповідними закликом проголосували сьогодні 395 євродепутатів, 200 були проти, ще 71 представник Європарламенту утримався.

"Європарламент закликає уряд Великої Британії поважати демократичне рішення народу шляхом швидкого і послідовного здійснення процедури виходу з ЄС, тобто шляхом активації статті 50 Договору про Європейський союз, з тим щоб переговори щодо виходу Британії з ЄС розпочалися якомога швидше", – йдеться у тексті резолюції.

"Для запобігання невизначеності для всіх і захисту цілісності Союзу, прем'єр-міністр Великої Британії повинен повідомити підсумки референдуму Європейській раді 28-29 червня, для того, щоб запустити процедуру виходу як можна швидше", – додають євродепутати.

Також у резолюції Європарламенту йдеться про зміну порядка президентсва в ЄС, адже Британія мала заступити на цю посаду в другій половині 2017 року. 

Раніше повідомлялося, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія має якомога швидше офіційно пояснити свою позицію щодо виходу зі складу ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.