Туск пропонує обговорити Brexit у вересні у Братиславі

Вівторок, 28 червня 2016, 17:24

Європейський Союз повинен бути терплячим з Великою Британією у питанні виходу країни з ЄС і не поспішати з початком переговорів щодо виходу Британії з ЄС.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск.

Туск наголосив, що  лише Лондон може подати офіційне повідомлення про початок процедури виходу з ЄС.

"Ми маємо поважати волю народу Британії і також маємо поважати процедури. Це єдиний законний спосіб у нас... це означає, що ми повинні бути терплячими", - сказав він.

Він також зазначив, що ЄС готовий до негайного очатку переговорів щодо Brexit, при цьому нагадав, що лише Британія може ініціювати цей процес.

"Без повідомлення Великої Британії, ми не будемо починати ніяких переговорів по процесу "розлучення" або про майбутні відносини," – відзначив він.

Він також повідомив, що у середу 27 лідерів ЄС зустрінуться, щоб обговорити вихід Великої Британії.

За словами Туска, він запропонує, щоб наступна зустріч у такому форматі щодо майбутнього Британії в ЄС відбулася у вересні в Братиславі, коли Словаччина вже буде головувати в ЄС з липня до кінця року.

"Я запропоную провести неформальну зустріч лідерів (щодо Brexit) у вересні, тому що нам потрібно кілька тижнів для підготовки. Можливо, найкращим місцем буде Братислава", - сказав Туск.

Раніше повідомлялося, у Європарламенті вважають, що Велика Британія має негайно розпочати процедуру Brexit і повідомити про свої плани щодо виходу керівництво Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.