Нідерланди не ратифікують асоціацію з Україною без юридичного рішення - прем'єр

Середа, 29 червня 2016, 09:51

Нідерланди не ратифікують Угоду про асоціацію між Україною та ЄС без юридично зобов'язуючого рішення, яке вирішить занепокоєння населення країни.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, передає EUobserver.

"Можливо, ми повинні змінити текст, або ми знайдемо рішення, яке не спричинить  зміну тексту", - сказав він у вівторок (28 червня) після саміту ЄС в Брюсселі.

"Найголовніше полягає в тому, що нам потрібне юридично зобов'язуюче рішення, яке вирішить ті занепокоєння, що виникли під час дебатів перед референдумом", - додав Рютте.

"Це буде важко, шанси малі, що ми знайдемо його, але ми повинні спробувати. Якщо я не зможу домогтися цього, то я не підпишу (Угоду про асоціацію - Ред.)", - наголосив прем'єр Нідерландів.

"Якщо ні, то ми не ратифікуємо", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.