Німці і французи проти повернення до національних валют – опитування

Середа, 29 червня 2016, 14:21

Переважна більшість німців та французів виступають за тіснішу співпрацю в межах Євросоюзу та проти повернення до національних валют.

Про це пише Deutsche Welle.

За інформацією видання про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Infratest-Dimap та компанією TNS-Sofres на замовлення телерадіокомпанії федеральної землі Саарланд та Німецько-французької журналістської премії.

Так, соціологи встановили, що ідею про більш тісну співпрацю в рамках ЄС підтримують 83 відсотки німців і 77 відсотків французів.

За спільну економічну та фінансову політику країн ЄС виступили 70% відсотків опитаних в обох країнах.

За результатами опитування, 71% жителів Німеччини та 66% мешканців Франції виступили проти повернення країн єврозони до національних валют.

В той же час, і німці – 57%, і французи – 52% висловилися за обмеження потоку мігрантів до ЄС з третіх країн.

Втім, позиції німців та французів розійшлися у питанні прикордонного контролю всередині ЄС.

Більшість респондентів у Франції (66%) висловилися за збереження контролю на кордонах на постійній основі, а більшість німців (58%) – виступили проти таких обмежень.

Коментуючи результати опитування директор телерадіокомпанії федеральної землі Саарланд Томас Кляйст назвав їх обнадійливими на тлі референдуму Великобританії про вихід зі складу ЄС.

"Результати показали, що спрямована проти ЄС риторика, до якої останнім часом вдаються зацікавлені партії, насправді людьми не підтримується", - сказав він. 

Нагадаємо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.