Іспанія проти переговорів із Шотландією щодо можливого членства в ЄС

Середа, 29 червня 2016, 16:29

Іспанія виступає проти переговорів потенційного членства в ЄС Шотландії, яка прагне залишатися в рамках європейського блоку після референдуму в Британії.

Про це заявив іспанський прем'єр-міністр Маріано Рахой після саміту лідерів ЄС у Брюсселі, повідомляє Reuters.

"Я хочу сказати дуже чітко…Шотландія не має повноважень вести переговори з Європейським Союзом. Іспанія виступає проти будь-яких переговорів з ким-небудь, крім уряду Великої Британії," сказав Рахой.

"Я категорично проти цього, договори категорично проти цього і я вважаю, всі інші теж дуже проти. Якщо Сполучене Королівство залишає ЄС... Шотландія теж залишить", - сказав іспанський прем’єр.

Раніше повідомлялося, що президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зустрінеться з першим міністром Шотландії Ніколою Стерджен в середу.

Нагадаємо, 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

Як відомо, на референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Після цього перший міністр Шотландії Нікола Стерджен 25 червня заявила, що шукатиме "термінових дискусій" з Брюсселем з метою"захистити місце Шотландії у ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.