ЄС не ставить під сумнів надання безвізу Україні, обговорюють лише терміни - Порошенко

П'ятниця, 3 червня 2016, 15:39

Жодних негативних сигналів щодо надання Україні безвізового режиму з ЄС не існує, дискусія точиться лише щодо того, коли він буде запроваджений.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві.

"Доповідач в Європарламенті з українського питання дуже досвідчена, провела блискучу роботу, підготувала блискучу доповідь. Процес почався, відбулося перше засідання комітету. У ЗМІ було дуже велике занепокоєння, що на комітеті поставили питання про не надання Україні безвізового режиму. Я хочу наголосити, що це не відповідає дійсності. На сьогодні дискусія точиться лише з одного пункту – розробляється механізм призупинення безвізового режиму не Радою ЄС, а Єврокомісією", -с казав Порошенко.

"Ми не маємо нічого проти, ми впевнені в тому, що Україна здатна виконати всі зобов’язані. Єдине, про що точиться дискусія, це коли буде запроваджений безвізовий режим. Ми намагаємося зробити все можливе, щоб Європарламент и Рада ЄС розглянули це влітку. Не виключено, що це станеться у вересні. Але я залишаюся оптимістом, що в 2016 Україна отримає безвізовий режим. Жодних негативних сигналів не існує", - підкреслив президент.

Раніше повідомлялося, що посли ЄС у Брюсселі обговорили надання безвізового режиму для Грузії, однак не ухвалили жодного рішення через побоювання нових хвиль міграції. Така ж участь може очікувати й Україну.

Як повідомляла "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.