У Варшаві вітають ініціативу Києва з примирення

П'ятниця, 3 червня 2016, 18:54

Ініціатива екс-президентів України, глав українських церков й інтелектуальної еліти України щодо історичного примирення заслуговує на високу оцінку, підтримку і реакцію з польського боку.

Про це в коментарі Укрінформу заявив польський політик, заступник голови комісії Сейму у закордонних справах, депутат опозиційної партії "Громадянська платформа" Роберт Тишкевич.

"Ідея спільно подивитися на події складного минулого заслуговує на високу оцінку і підтримку. Натомість, чи це буде можливим з політичної точки зору – треба почекати на реакцію парламентської більшості у цій справі", - заявив Тишкевич.

Він зауважив, що ця ініціатива українців заслуговує на відповідь з польського боку.

Польський політик зазначив, що він особисто підтримує ідею встановлення спільного польсько-українського дня пам’яті, але вирішальне слово буде за політиками правлячої партії "Право і Справедливість".

"Парламенти могли б прийняти спільне звернення, але питання є в опрацюванні деталей, підготовці спільного тексту. Утім, сам факт переговорів над спільною позицією був би нагодою для подолання бар’єрів і стереотипів у взаємних відносинах", - констатував Тишкевич.

Як повідомлялося, видатні українські громадські та політичні діячі звернулися до польського суспільства з листом покаяння та прощення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.