Клімкін: Київ не має наміру обговорювати зміни в Угоду про асоціацію з ЄС

Четвер, 30 червня 2016, 10:53

Україна не обговорює і не збирається обговорювати в майбутньому зміни в Угоду про асоціацію Євросоюзу та України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у коментарі LB.ua.

Таким чином він прокоментував прохання прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте до лідерів ЄС надати Амстердаму "юридично зобов'язуючі" гарантії, що побоювання його країни щодо Угоди про асоціацію ЄС і України будуть враховані.

"Що стосується розмов про внесення змін у текст Угоди, то ми їх не ведемо і вести не збираємося, а такі зміни неможливі без нашої згоди і згоди всіх країн-членів ЄС", - сказав Клімкін.

Міністр підкреслив, що у випадку якщо кимось все-таки розглядається така "теоретична можливість, то й нам теж є що запропонувати, адже Україна теж пройшла за останні роки великий шлях".

"Інша справа - інтерпретаційні заяви. Якщо хтось хоче запропонувати своє тлумачення положень Угоди, особливо коли цього вимагають міркування внутрішньополітичного характеру - це не найкраща для європейської єдності, але можлива опція. Головне, щоб ці інтерпретації не суперечили духу і змісту Угоди", - сказав Клімкін.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Нідерланди не ратифікують Угоду про асоціацію між Україною та ЄС без юридично зобов'язуючого рішення, яке вирішить занепокоєння населення країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.