Провідні євроскептики Британії балотуються на посаду лідера консерваторів

Четвер, 30 червня 2016, 11:52

За посаду лідера консервативної партії Великої Британії будуть боротися провідні євроскептики країни, які агітували за Brexit.

Про це повідомляє ВВС.

Видання пише про те, що 30 червня міністр юстиції Британії Майкл Гоув "шокував всіх" тим, що заявив про намір боротися за посаду лідера "партії торі".

Як відзначає ВВС, напередодні старту виборчої кампанії, за результатами якої стане відомий наступник Девіда Кемерона, очікувалося, що Майкл Гоув, який став помітною фігурою в кампанії вихід Великобританії з ЄС, підтримає відомого прихильника Brexit, екс-мера Лондона Бориса Джонсона.

Таким чином, Майкл Гоув буде боротися за лідерство у консервативній партії з Борисом Джонсоном, а також з міністром внутрішніх справ Терезою Мей, яка виступала проти Brexit.

Серед інших кандидатів на посаду лідера консерваторів виділимо міністра енергетики та прихильницю виходу Британії з ЄС Андреа Лідсом, а також колишнього міністра оборони Ліама Фокса і міністра праці Стівена Кребба.

Як відомо, вибори нового лідера торі мають відбутися до 9 вересня, коли з цієї посади піде нинішній лідер консерваторів Девід Кемерон, який очолював партію протягом десяти років.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Після цього премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.