Поп-зірки поскаржилися Єврокомісії на YouTube

Четвер, 30 червня 2016, 14:44

Поп-зірки, серед яких гурти Abba, Coldplay та Леді Гага написали Єврокомісії листа, в якому поскаржилися на сервіс YouTube, що нібито позбавляє їх доходів.

Про це пише The Financial Times.

Більше тисячі артистів написали на ім’я президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера лист, в якому вказали на розрив, що продовжує зростати, між переглядами кліпів на YouTube і доходами виконавців.

"Цей розрив порушує права і скорочує доходи тих, хто створює, фінансує і володіє музикою, а також створює перекос на ринку" - йдеться у листі.

Лист зірок продовжує кампанію проти відео сервісу з боку зірок і музичних лейблів, які наполягають на внесенні змін у положення закону, що дозволяє сервісу онлайн-перегляду бути "безпечною гаванню" і уникнути судового переслідування у разі виявлення несанкціонованого контенту.

Артисти наголошують, що такі законодавчі норми були введені два десятиліття тому, щоб допомогти цифровим стартапам, що тільки зароджувалися. Але тепер, на їх думку, це вже неактуально.

За словами представника YouTube, компанія співпрацює з виконавцями та звукозаписними лейблами, відраховуючи їм доходи від реклами. Розмір відрахувань оцінюється в $3 млрд. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.