Німеччина і Польща домовились про спільний контроль над субмаринами

Четвер, 30 червня 2016, 14:51

Польща і Німеччина домовилися тісно співпрацювати у сфері управління підводними човнами. ВМС двох країн підписали меморандум про взаєморозуміння щодо створення спільного робочого органу із командування субмаринами.

Про це повідомляє Defense News.

Цей орган матиме операційний контроль над польськими і німецькими підводними човнами, але загалом командування залишиться в руках національних міністерств.

Два польських офіцери флоту будуть розміщені у німецькому морському оперативному центрі у Глюксбургу, де буде створений спільний орган. Для початку спільної роботи польський флот з’єднає свої підводні човни із німецькою системою управління субмаринами.

Німецький флот має шість човнів типу 212А, а польський військово-морський флот володіє п'ятьма підводними човнами: один - радянського класу Kilo і чотири човни класу Kobben, придбані у норвезьких ВМС.

Новий операційний центр ВМФ Німеччини – який буде побудований в Ростоку до 2022 року - може розмістити запропонований багатонаціональний морський компонент командування НАТО.

У цій команді, в ідеалі, будуть представлені всі країни, що мають вихід до Балтійського моря, за винятком Росії, а також Норвегія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.