В Німеччині вдвічі зросла кількість повідомлень про загрозу терактів

Четвер, 30 червня 2016, 16:31

В Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини стало надходити безпрецедентно багато повідомлень жителів країни про ймовірну загрозу тероризму.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У 2015 році було отримано 500 таких повідомлень, а в нинішньому цей показник виявиться, швидше за все, вдвічі більше, повідомила офіційний представник відомства в четвер.

За її словами, кількість повідомлень з 2013 року постійно збільшується, найбільше це проявилося після терактів, скоєних у Парижі 13 листопада 2015 року.

"Населення стало більш чутливим", - пояснила представник спецслужби.

Більшість тривожних сигналів надійшло від корінних німців, але останнім часом у Федеральне відомство з охорони конституції все частіше стали звертатися громадяни "з арабсько-турецьким міграційним фоном".

"Причини - найрізноманітніші, починаючи з зміненої поведінки тієї чи іншої людини і закінчуючи можливим плануванням теракту, що, втім, поки що виняток", - додала представник відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на заході Німеччини озброєний чоловік близько 15 години в середу, 23 червня, увірвався в кінотеатр у місті Фірнхайм у федеральній землі Гессен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.