У Боснії опублікували дані перепису населення, проведеного три роки тому

Четвер, 30 червня 2016, 19:23

Статистичне агентство Боснії і Герцеговини сьогодні офіційно оголосило результати перепису населення, проведеного у 2013 році.

Про це повідомляє Sarajevo Times.

Остаточні дані перепису населення показали, що на території країни проживають 50.11% боснійців, 30.78 % сербів і 15.43 % хорватів. Загалом у країні проживають 3,5 млн громадян.

Публікація даних затягнулася через суперечку, яка виникла щодо способу підрахунку тих, хто живе у двох автономних регіонах - Республіці Сербській, в якій домінують серби, і Федерації, яку ділять хорвати і мусульмани-боснійці.

Статистичне агентство Боснії вирішило, що процес переписних листів буде здійснений відповідно до стандартів ЄС та іншими міжнародними стандартами, що викликало невдоволення боснійських сербів.

Статистичне агентство Республіки Сербської повідомило, що місце проживання має бути визначене за місцем роботи або освіти, і що багато боснійських і хорватських біженців, які повернулися в свої будинки в регіоні після війни 1992-95, не живуть там весь час.

Ця пропозиція викликала серйозні заперечення з боку посадових осіб в Боснійсько-хорватської федерації, які заявили, що такі дії "зітруть" більше 400 000 жителів з бази даних.

Як повідомлялося, наприкінці травня чиновники Європейського Союзу закликали владу Боснії опублікувати дані перепису населення 2013 року до 1 липня, щоб дозволити країні рухатися до членства в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.