Президент ПАРЄ після візиту до Москви заявив про необхідність діалогу з РФ

Четвер, 30 червня 2016, 20:11

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт закликав зберігати діалог з російським парламентом.

Про це йдеться у його заяві за підсумками дводенного візиту до Москви.

"Росія є державою-членом Ради Європи. Росія важлива, тому що без її активної участі ми не зможемо ефективно боротися з тероризмом. Ми не можемо знайти вирішення кризи в Сирії. Ми не зможемо вирішити кризу в Україні", - сказав президент ПАРЄ.

"24 червня 2016 року Бюро Асамблеї була прийнята декларація, що підтверджує роль Асамблеї як загальноєвропейського форуму для міжпарламентського співробітництва між парламентаріями з усіх 47 держав-членів Ради Європи. Ми повинні зберегти канали зв'язку з російським парламентом і вивчити всі можливості діалогу парламентської дипломатії. Я з нетерпінням чекаю продовження наших контактів з керівництвом і членами російського парламенту", - резюмував Аграмунт.

Повідомляється, що під час візиту він провів низку зустрічей, зокрема, зі спікером Державної Думи РФ Сергієм Наришкіним, спікером Ради Федерації Валентиною Матвієнко, головою Комітету з міжнародних справ Держдуми Олексієм Пушковим, а також з головою Комітету з міжнародних справ Ради Федерації Костянтином Косачовим.

Голова Постійної делегації Верховної ради України у ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook заявив, що така заява є прикладом боягузтва, політичної короткозорості і короткої пам'яті.

"Ще рік тому цей політик заявляв про необхідність повернення Криму та всебічну підтримку України, а сьогодні він сором'язливо обходить цю тему стороною. На жаль, серед європейців є багато тих хто намагається торгувати принципами. Можливо, навіть, не в переносному сенсі. Аграмонт зараз сильно ризикує увійти в історію президентом ПАРЄ, який започаткує розпад Асамблеї. Але чи варто тоді буде жалкувати за організацією, що топче власні принципи?", - написав Ар’єв.

Нагадаємо, 24 червня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (керівний орган асамблеї) ухвалило декларацію, в якій заявило про потребу діалогу з Росією і відзначило, що спільного у РЄ з Росією більше ніж того, що розділяє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.