Міністри внутрішніх справ ЄС в п'ятницю розглянуть безвізовий режим для України

Вівторок, 7 червня 2016, 12:52

Міністри юстиції та внутрішніх справ країн-членів ЄС розглянуть питання запровадження безвізового режиму з Україною 10 червня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на співробітника керівної інституції Європейського Союзу.

"Міністри юстиції та внутрішніх справ країн-членів ЄС обговорять питання скасування візового режиму для України, Грузії, Туреччини та Косова на засіданні Ради ЄС 10 червня у Люксембурзі. Але на 14 червня ще заплановані консультації на робочому, технічному рівні з цього питання. Відтак, я не виключаю, що міністри у п'ятницю не дійдуть остаточної згоди. Але проблема тут не в Україні", - розповів чиновник.

Він підтвердив, що деякі країни ЄС хочуть відтермінувати надання безвізового режиму цим чотирьом країнам, які перебувають на різних стадіях відповідності визначених критеріїв для цього.

Зокрема, Україна та Грузія вже повністю виконали свої зобов'язання за планами дій з візової лібералізації.

Як повідомляла "Європейська правда", деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю Європравді посол в України ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.