Сотні британців після Brexit звертаються за громадянством Кіпру

П'ятниця, 1 липня 2016, 07:42

Сотні британців, які мають кіпріотське походження, щодня звертаються до дипломатичних представництв Республіки Кіпр за отриманням громадянства цієї країни.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на державну кіпрську телекомпанія RIK.

Телекпомпанія, посилаючись на Департамент імміграції, повідомляє, що в середньому до нього надходить до 300 заяв на день. За словами керівникв союзу кіпріотів, що живуть у Великобританії, за паспортами Кіпру звертаються навіть ті вихідці з Кіпру, які вже в четвертому поколінні живуть в Британії, і повністю "англізувалися".

Експерти відзначають, що ті британці, які звертаються за кіпрськими паспортами, просто хочуть мати паспорт країни ЄС, який дозволить їм вільно переміщатися всередині об'єднаної Європи після потенційного виходу Британії з ЄС.

Як відомо, Кіпр був британською колонією до 1960 року. Республіка Кіпр стала членом Євросоюзу в 2004 році, а в 2008 році увійшла в зону євро.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.