Угоди про асоціації Грузії та Молдови з ЄС повністю набрали чинності

П'ятниця, 1 липня 2016, 13:51

1 липня повністю набрали чинності угоди про асоціацію між ЄС і Грузією та Молдовою.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Обидві угоди про асоціацію створюють глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, таким чином, поглиблюючи політичні та економічні відносини між Європейським Союзом і відповідними країнами Східного партнерства", - йдеться у повідомленні.

Тимчасове застосування обох угод розпочалося з 1 вересня 2014 року, в результаті чого, зазначають у Єврокомісії були досягнуті "конкретні позитивні результати для Грузії, Республіки Молдова та Європейського союзу".

"З повним набранням чинності нашої Угоди про асоціації з Грузією наші відносини стають ширшими і глибшими, а також взаємовигідними. ЄС очікує на подальше зміцнення співпраці з країною, яка досі працює над критично важливими реформами", - заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Як відомо, у випадку України так зване тимчасове застосування Угоди про асоціацію почалося з 1 листопада 2014 року.

Повноцінне застосування для української угоди поки неможливе через те, що процедуру її ратифікації не завершили Нідерланди. У квітні цього року у Нідерландах пройшов референдум, на якому більшість виборців, що прийшли на дільниці, висловилися проти Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.