Поліція ФРН: Російська мафія почала експансію у Німеччині

Неділя, 10 липня 2016, 13:55

Російська мафія почала активну діяльність зі збільшення власної присутності у Німеччині.

Про це заявив керівник Федерального відомства кримінальної поліції Гольґер Мюнх у інтерв'ю виданню Die Welt am Sonntag, передає Deutsche Welle.

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватись на Захід", - пояснює Мюнх.

За його словами, російські мафіозі також активні у "непопулярних" для організованної злочинності типах правопорушень, як-то крадіжки чи пограбування магазинів. Одним з найбільш небезпечних явищ Мюнх назвав "злодіїв у законі" - мафіозних лідерів, які у Німеччині збирають довкола себе не лише росіян, але й абхазців, грузинів та туркменів.

За даними поліції, раніше у ФРН було близько 20-40 тисяч осіб, пов'язаних із такими утвореннями. Зараз же, каже Мюнх, йдеться лише про приблизну "п'ятизначну цифру", оскільки кримінал перебуває у тіні. У мафіозі, додав він, міцні мережі зв'язків, побудовані як в колишньому СРСР, так і в німецьких в'язницях.

"Вісім-десять відсотків в'язнів німецьких тюрем - російськомовні чи вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - вказав Мюнх, назвавши це значним "потенціалом для рекрутингу" до мафії у ФРН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.