Асад заявив делегації ЄС, що дії Заходу у Сирії провокують террор у Європі

Неділя, 10 липня 2016, 18:23

Президент Сирії Башар аль-Асад заявив делегації європарламентарів у неділю, що підтримка західних урядів для опозиційних груп в Сирії породила тероризм в Європі.

Про це повідомляє Reuters.

"Проблеми тероризму, екстремізму біженців, з якими стикається сьогодні Європа, викликані ухваленням деякими західними лідерами політики, яка не слугує їхнім народам", - сказав Асад делегації членів Європейського парламенту на чолі з Хав'єром Коусо, заступником голови комітету у закордонних справах.

"Особливо, коли ці лідери надають підтримку і політичне прикриття терористичним угрупованням всередині Сирії", - додав він.

Сирійський уряд за підтримки Ірану та Росії називає всі групи, які борються проти режиму Асада у Сирії, терористами. ООН називає терористичними організаціями лише "Ісламську державу" та відгалуження Аль Каїди фронт Нусра.

Ряд країн надають фінансову, матеріально-технічну та навчальну підтримку численним збройним опозиційним групам в Сирії, в тому числі Туреччина, Саудівськаї Аравія, Йорданія, США та Британія

Західні і арабські країни Перської затоки, які хочуть усунути режим Асада, звинувачують його у міграції десятків тисяч сирійців, яка була спричинена повітряними ударами по населених повстанцями районах, що забрали тисячі життів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.