Рада прийняла за основу один з євроінтеграційних законопроектів по екології

Вівторок, 12 липня 2016, 12:57

Верховна рада проголосувала в першому читанні за проект закону про оцінку впливу на навколишнє середовище № 2009а-д, ухвалення якого є частиною виконання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У першому читанні законодавчу ініціативу підтримали 256 народних депутатів", – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що законопроектом пропонується встановити правові та організаційні основи для оцінки впливу на навколишнє середовище з тим, щоб попередити і запобігти шкоди навколишньому середовищі, забезпечити екологічну безпеку, раціональне використання природних ресурсів при прийнятті рішень про здійснення господарської діяльності, яка може істотно вплинути на навколишнє середовище.

Відомо також, що у законопроекті прописана процедура надання оцінки впливу на навколишнє середовище господарської діяльності, а також сфера застосування цієї оцінки.

Як відзначає видання, перший віце-спікер Верховної ради і одна з авторів даної законодавчої ініціативи Ірина Геращенко позитивно відгукнулася на результати голосування і подякувала депутатам за підтримку.

Вона, зокрема, відзначила, що "цей законопроект відповідає директиві ЄС 2011/92/ЄС і є частиною виконання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом".

Детальніше про те, які євроінтеграційні закони залишилося доопрацювати Верховній раді України, читайте у статті на ЄвроПравді: Останній євроривок. Що Рада мусить зробити до канікул.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.