ЄС вважає неконструктивними українські контрсанкції у торгівлі з РФ

Вівторок, 12 липня 2016, 13:28

Європейський Союз вважає неконструктивним введення Україною торговельних обмежень проти Росії у відповідь за російські обмеження щодо торгівлі.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Ган на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Ми не погоджуємося з такими заходами, тому що вони не приносять користі нікому. ...Я розумію спокусу ввести подібні заходи, але це точно не щось конструктивне", – сказав він.

Як відомо, кабінет міністрів України у відповідь на продовження Росією продовольчого ембарго до кінця 2017 року дзеркально продовжив дію українських контрсанкцій на такий же період.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго відносно держав, які ввели санкції проти Росії.

Російське ембарго діє для українських товарів з 1 січня 2016 року.

У відповідь уряд України з початку цього року затвердив торгові контрзаходи і заборонив поставки російських продуктів харчування, а також ряду інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.