В Одесі автомайдан блокував у готелі двох польських сенаторів

фото
Середа, 13 липня 2016, 16:48

Двоє сенаторів Сенату Польщі Ян Рулєвскі та Єржі Вчісла сьогодні були заблоковані в одному з готелів в Одесі.

Про це сенатори Рулєвські та Вчисла повідомили на свої сторінках у Facebook.

За словами Рулєвскі, вони сьогодні мали зустрітися з матерями людей, які загинули 2 травня 2014 року під час заворушень в Одесі.

"Ми, однак, були заблоковані так званим "Автомайданом" і не можемо вийти з готелю. З'явилися українські ЗМІ, поліція і консул Польщі в Україні. Поліція не реагує", - написав Рулєвскі.

 

Пізніше він написав, що до них в готель пустили представників ЗМІ. "В номері готелю відбулася міні-прес-конференція. У нас був представник ОБСЄ", - зазначив Рулєвскі.

"Мова йшла про закриту зустріч в ресторані, де матері загиблих хотіли нам розповісти про свої проблеми з визначенням обставин подій, які сталися 2 травня 2014 року в Одесі. Це не мала бути відкрита зустріч або прес-конференція", – повідомив Вчісла виданню Wyborcza.

За його словами, зустріч була призначена на 9 годину ранку, але в половині восьмого до готелю проїхали активісти Автомайдана, одягнені у військовий камуфляж і заблокували всі виходи з готелю.

"Коли ми спустилися на сніданок, вони почали на нас кричати, що нас не випустять з готелю, що люди, з якими ми хочемо зустрітися, це сепаратисти і посланці Москви. Ми подзвонили в поліцію, але поки поліція їх звідси не прибрала. Ми весь час заблоковані в готелі, не відпустили навіть в магазин, щоб ми могли собі щось купити поїсти", - додав він.

Рулєвскі та Вчісла представляють польську партію "Громадянська платформа". До Одеси вони приїхали на запрошення партії "Опозиційний блок". Цю інформацію "Європейській правді" підтвердили в Опоблоці.

 

Водночас, раніше повідомлялося, що "Автомайдан" блокував готель через європейських політиків, що приїхали на запрошення Опоблоку. Як повідомлялося, 50 молодиків блокували готель Geneva на вулиці Тінистій в Одесі з метою недопущення проведення зустрічі депутатів від "Опозиційного блоку" та низки іноземних політиків, серез яких представники польської проросійської партії Zmiana.

Зокрема, на своїй сторінці в Facebook одеський "Автомайдан" повідомив, що поляків запросив голова місцевого осередку Опоблоку Микола Скорик.

Причиною блокування називають намір не допустити покладання квітів на Куликовому полі в пам'ять про загиблих у масових заворушеннях 2 травня 2014 року депутатами від ОБ і їхніми польськими колегами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.