Консультативна місія ЄС відкрила представництво в Харкові

Середа, 13 липня 2016, 17:01

Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки, яка офіційно розпочала свою роботу в Україні в грудні 2014 року, відкрила своє представництво у Харкові.

Про це повідомляє сайт місії.

За словами голови КМЄС Кястутіса Ланчінскаса, з відкриттям представництва відбудеться розширення діяльності місії у місті та регіоні.

Зокрема, цього літа реалізовуватиметься основна програма тренінгів із взаємодії поліції з громадою (community policing) та проект з вдосконалення процедур розслідування кримінальних справ.

"ЄС і надалі підтримуватиме прагнення українців щодо запровадження європейських стандартів в країні", - заявив Ланчінскас.

"Наша роль – консультувати, проводити тренінги та забезпечувати обладнанням наших партнерів в Україні згідно з кращими європейськими практиками, проте саме наші українські партнери повинні бути рушіями цих змін", - наголосив він.

Нагадаємо, Консультативна місія ЄС надає консультації, тренінги та обладнання з метою підтримки реформування правоохоронних та судових органів України таких як: Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція,  Генеральна прокуратура, Служба безпеки України, Національне антикорупційне бюро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.