Європейські лідери закликали нового прем'єра Британії не зволікати з Brexit

Четвер, 14 липня 2016, 08:09

Лідери Євросоюзу закликали нового прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей не затягувати з відкриттям переговорів про вихід країни з ЄС.

Голова Європейської ради Дональд Туск привітав Терезу Мей з початком роботи в якості прем'єр-міністра і висловив надію на плідну співпрацю. Копію листа Терезі Мей Туск розмістив у своєму Twitter.

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в листі підкреслив, що Британія і Європейський Союз скоро повинні будуть вирішити ситуацію, створену референдумом у Сполученому Королівстві. За його словами, він хоче дізнатися, якими будуть подальші наміри нового британського прем'єр-міністра.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд 13 липня провели телефонні переговори з новим головою британського уряду і привітали її зі вступом на посаду, передає Deutsche Welle .

Під час розмови Меркель підкреслила, що сподівається на продовження співпраці двох країн в дусі дружби, включаючи переговори про припинення членства Британії в ЄС. Глава уряду ФРН також висловила надію побачити британського прем'єра на майбутньому саміті G20, який пройде у вересні.

Франсуа Олланд закликав Терезу Мей почати переговори щодо виходу Британії з ЄС якомога швидше.

До прискореного початку процедури Brexit закликав Мей і прем'єр міністр Бельгії Шарль Мішель. За його словами, в ЄС не можуть дозволити "періоду невизначеності затягнутися".

Сама Мей під час всіх телефонних розмов заявила, що виконає волю британців, однак додала, що Лондону потрібен деякий час для початку переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.