У Британії призначили міністра, відповідального за вихід з ЄС

Фото
Четвер, 14 липня 2016, 08:59

Послідовний євроскептик Девід Девіс був призначений на посаду державного секретаря, що відповідатиме за вихід Британії з ЄС.

Про це йдеться у повідомленні британського уряду.

"Королева схвалила призначення члена парламенту Девіда Девіса на посаду державного секретаря, відповідального за вихід з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як пише Financial Times, Девіс є одним із тих членів парламенту, який найдовше притримується євро скептичних поглядів.

Він був головним конкурентом колишнього прем’єра Девіда Кемерона у боротьбі за лідерство у Консервативній партії у 2005 році, протягом п’яти років він був тіньовим міністром внутрішніх справ.

Крім того він був міністром у справах Європи в уряді Джона Мейджора протягом 1994-1997 років.

 

У минулому в нього були суперечки з нинішнім прем’єром – на посаді глави МВС вона робила спроби ввести закон про стеження, він же називав це порушенням громадянських свобод. Незважаючи на це, Мей створила нове міністерство і призначила Девіса на посаду його голови.

Девіс заявив, що хотів би подати Брюсселю заяву про вихід з ЄС до кінця року або на початку наступного.

Щодо майбутніх стосунків  з ЄС він припустив, що ідеальним результатом було б "продовження безмитного доступу" до спільного ринку.

Як повідомлялося, консерватор Боріс Джонсон, що був ключовою фігурою кампанії за вихід Британії з ЄС, призначений на посаду міністра закордонних справ Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.