В ЄС закликали Туреччину поважати верховенство права після спроби перевороту

Понеділок, 18 липня 2016, 14:33

Європейські політики закликали Туреччину до поваги принципів верховенства права під час розслідування обставин спроби державного перевороту.

Про це заявила під час засідання ради 28 міністрів закордонних справ ЄС Високий  представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні, повідомляє The Guardian.

"Ми закликаємо до повного дотримання конституційного ладу в Туреччини і ми, як Європейський Союз наголошуємо на важливості верховенства права", – заявила Могерини.

"Нам потрібна Туреччина у якій є повага до демократії, прав людини і основних свобод", – додала вона.

Могеріні нагадала, що Туреччина є членом Ради Європи і підписала європейську Конвенцію з прав людини, яка забороняє смертну кару.

Таким чином представник ЄС нагадала про те, що влада Туреччини оголосила про намір застосовувати смертну кару до заколотників, які намагалися здійснити військовий переворот.

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: