ЄЦБ залишив базову процентну ставку на рівні 0%

Четвер, 21 липня 2016, 17:17

На сьогоднішньому засіданні Ради керівників ЄЦБ ухвалив рішення, що базова відсоткова ставка залишиться без змін, на рівні нуль відсотків.

Про це йдеться у повідомленні банку.

"Відсоткова ставка за основними операціями рефінансування і відсоткові ставки за маржевою схемою кредитування та депозитами залишаться без змін на рівні 0,00%, 0,25% та 0,40% відповідно", – йдеться у повідомленні.

В ЄЦБ також відзначили, що, як і раніше, очікують збереження ключових процентних ставок ЄЦБ на нинішніх або нижчому рівнях протягом тривалого періоду часу.

У повідомленні також йдеться про те, що за результатами сьогоднішнього засідання керівництво ЄЦБ підтвердило, що щомісячний викуп активів на 80 млрд євро буде продовжений до кінця березня 2017 року і довше у разі необхідності.

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд Німеччини відхилив скаргу на монетарну політику ЄЦБ, адже програма банку, яка дозволяє скуповувати державні облігації проблемних країн єврозони, є конституційною за умови, що купівля цих облігацій відповідає критеріям сформульованим 16 червня 2015 року Судом ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.