В Естонії приземлилися вісім американських штурмовиків A-10

Фото
Вівторок, 26 липня 2016, 10:30

У понеділок на авіабазі Емарі приземлилися вісім американських штурмовиків A-10, які будуть брати участь  у спільних тренуваннях ВПС Естонії та США у повітряному просторі Естонії.

Про це повідомляє ERR.

"Майбутні навчання є частиною оголошеного президентом Бараком Обамою у вересні 2014 року плану ротаційної присутності ВПС США. Незважаючи на вкрай обмежені ресурси ВПС Естонії зуміли перетворити авіабазу Емарі, тир "повітря-земля" в Тапа і гнучко організований повітряний простір Естонії у навчальний комплекс, який пропонує хороші умови для тренувань", - сказав командувач ВПС Естонії полковник Яак Таріен.

 

В ході навчань на розташованому поруч з Тапа центральному полігоні Сил оборони будуть використовуватися тренувальні боєприпаси бортових гармат літаків і 25-фунтові тренувальні бомби.

Тренувальні боєприпаси не створюють помітного звукового ефекту. Тренування пройдуть з 10:00 до 17:00 в робочі дні.

В рамках навчань навколо полігону також будуть здійснюватися поземні польоти. Про них Сили оборони проінформують населення окремо. Згідно з планами, одночасно в повітряному просторі Естонії будуть знаходитись до чотирьох штурмовиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.