Керрі: сподіваюся, що план співпраці з РФ по Сирії буде готовий у серпні

Вівторок, 26 липня 2016, 11:06

Державний секретар США Джон Керрі сподівається, що США зможуть оприлюднити план військової співпраці з Росією у Сирії в серпні.

Про це повідомляє Reuters.

Керрі, виступаючи після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях конференції АСЕАН у Лаосі, сказав, що сподівається оголосити на початку серпня подробиці плану з більш тісної військової співпраці та обміну розвідданими між США та Росією в Сирії.

Як відомо, американська пропозиція Москві передбачає обмін розвідувальними даними, також координацію повітряних ударів по позиціям "Фронту Аль-Нусра" і заборону урядовим ВПС Сирії атакувати війська помірних повстанських угруповань

"Я сподіваюся, що десь на початку серпня ми зможемо розповісти для врегулювання ситуації у Сирії", – сказав Керрі.

В ході обговорень Керрі та Лавров анонсували, що на наступному етапі реалізації плану відбудуться кілька зустрічей військових США та РФ для вирішення технічних проблем майбутньої співпраці.

Раніше повідомлялося, що за даними газети The Washigton Post, Сполучені Штати пропонують Росії військову угоду щодо спільної боротьби проти терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Аль-Каїда" в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.