Росія частково зняла ембарго на фрукти з Молдови

Вівторок, 26 липня 2016, 12:05

Россільгоспнагляд дозволив ввезення на територію РФ фруктів низці агропідприємств Молдови, які в основному розміщенні у традиційно проросійському регіоні Молдови – Гагаузії.

Про це йдеться у повідомленні Россільгоспнагляду.

"Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду повідомляє, що за результатами візиту в Республіку Молдова ухвалено рішення під гарантії Національного агентства з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова дозволити в якості експерименту ввезення в Російську Федерацію з 22 липня 2016 року яблук, груш і айви свіжо, а також абрикосів, вишні та черешні, персиків, нектаринів, сливи й терену свіжого", – йдеться у повідомленні російського відомства.

Також у повідомленні наведено список підприємств, більшість з яких зареєстровані в автономному територіальному утворенні на півдні Молдови – Гагаузії, населення якої традиційно вважається проросійськи налаштованим.

Примітно, що раніше фрукти до РФ експортували підприємства з півночі Молдови.

Як відомо, Россільгоспнагляд ввів заборону на імпорт фруктів з Молдови з 21 липня 2014 року.

Проте з 12 червня 2015 року низці підприємств Молдови і Придністров'я в тестовому режимі дозволили відновити постачання фруктів до Росії.

Раніше повідомлялося, що мінекономіки РФ підготувало так звану дорожню карту по відновленню торговельних відносин Росії та Молдови і направило її до Кишинева.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.