У затриманого молдавського "рейдера" був фальшивий паспорт України – СБУ

Вівторок, 26 липня 2016, 17:47

У затриманого у Києві молдаванина, підозрюваного у причетності до викрадення мільярда доларів з банків Молдови, виявили фальшивий український паспорт.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці "взяли" зловмисника поблизу столичного офісу центру, крім незаконно отриманого паспорта громадянина України на інше прізвище, оперативники вилучили дипломатичний та звичайний паспорти Республіки Молдова, банківські картки та понад 500 тисяч гривень", – сказано у повідомленні.

В СБУ додали, що затриманий був оголошений у міжнародний розшук за звинуваченням молдавського правосуддя у відмиванні коштів та шахрайстві у банківській сфері.

"Співробітники СБ України встановили факти перетину зловмисником державного кордону України з використанням ще й паспорта громадянина Російської Федерації", – повідомили у відомстві.

Наразі затриманий перебуває у слідчому ізоляторі СБУ. Протокол затримання та обшуку передано до органів прокуратури для прийняття рішення щодо його екстрадиції.

Як відомо, у вівторок зранку джерела в правоохоронних органах Молдовиповідомили про затримання в Україні молдавського бізнесмена В'ячеслава Платона, який підозрюється у причетності до викрадення молдавського мільярда доларів напередодні парламентських виборів у цій країні у 2014 році.

Пізніше генпрокуратура Молдови підтвердила це затримання.

У причетності до масштабних махінацій підозрюють екс-премʼєра Молдови Влада Філата

Філата звинувачують у тому, що він фактично передав молдовському бізнесмену Ілану Шору контроль над трьома банками країни і отримав за це хабарі у розмірі 250 млн доларів.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.