Лівія вимагає від Франції пояснень щодо присутності її військових у країні

Вівторок, 26 липня 2016, 18:15

Голова лівійського уряду національної єдності Фаєз аль-Сарадж вимагає від Парижа пояснень французької військової присутності на сході Лівії, де знаходиться невизнаний міжнародною спільнотою уряд.

Сарадж називає це "неприпустимим втручанням", повідомляє Le Figaro.

Раніше Сарадж викликав посла Франції у Лівії для висловлення формальног7о протесту проти присутності Франції на сході Лівії. Глава лівійського уряду вимагає від Франції офіційних пояснень.

Минулого тижня Франція повідомила про загибель трьох своїх військових у катастрофі вертольота на сході Лівії, де вони були задіяні в розвідувальній операції генерала Халіфи Хафтара. Цей офіцер висловлює підтримку силам на сході країни, в той час як великі держави, в тому числі Франція, визнають легітимність уряду національної єдності.

Як повідомлялося, французький військовий літак бомбив позиції ісламістів біля східного лівійського міста Бенгазі після загибелі французьких офіцерів у цьому регіоні.

Нагадаємо, на початку цього року стало відомо про те, що французький спецназ і розвідка беруть участь у секретних операціях проти бойовиків "Ісламської держави" на території Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.