Глава МВС Баварії депортація біженців не має бути табу

Вівторок, 26 липня 2016, 19:35

Можливість висилки шукачів притулку, які вчинили злочинні діяння на території Німеччини, у країну, звідки вони прибули, навіть якщо там триває конфлікт, не повинна бути табу.

Про це у вівторок, 26 липня, заявив глава МВС Баварії Йоахім Херрманн під час спільної прес-конференції з главою баварського уряду Хорстом Зеехофером і міністром юстиції федеральної землі Вінфрідом Баусбахом, повідомляє Deutsche Welle.

В якості прикладу Херрман привів Афганістан, де є відносно безпечні для життя регіони.

Має бути чітко встановлено, що депортація можлива тільки в певні зони країни, зазначив політик. За його словами, процедура висилки біженців, замішаних у злочинах, повинна бути прискорена, а її умови - єдині для всього європейського співтовариства.

Також глава МВС Баварії висловився за посилення контролю на кордонах Німеччини. На його думку, поліція повинна встановлювати особу біженця ще до того, як він в'їхав у країну. Мігрантів, у яких при собі немає документів, повинні затримувати до з'ясування особистості, а не пускати в Європу.

Прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер закликав владу ФРН до рішучих заходів для поліпшення внутрішньої безпеки. Він зазначив, що потрібно зробити "все, що в людських силах" для захисту громадян країни і жителів Баварії. За його словами, апарат безпеки у ФРН - потужний, але він поки не на тому рівні, коли можна сказати: цього достатньо для сьогоднішнього дня.

"Мова йде про нову мірку терору, тероризму під впливом ісламізму. Ісламістський тероризм прибув до Німеччини", - заявив політик. Щоб протистояти цим викликам, необхідно займатися не лише профілактикою, але і придушенням, уточнив глава уряду Баварії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.